Japansk Spets Era
Om kenneln
om oss, liten historia, utbildning och avelsmål

Detta är en kennel som drivs av mig Mikaela Sandbacka och vi finns i Södertälje, här bor jag tillsammans med min sambo Patrik, vår son Pontus och vår flock med Japansk Spetsar..
.
Bakgrund:

Jag har hela mitt liv vela ha hund, mitt tjat började när jag va ca 7 år och min första hund, en Shetland Sheepdog kille vid namn Tim flyttade in 97, då var jag 12 år gammal...  Med Tim lärde jag mig otroligt mycket och ville såklart tillslut ha ytterligare en hund då jag inte kunde ställa ut eller tävla med Tim så mycket, så då flyttade Rosie in, även hon en Shetland Sheepdog. Men hennes gjorde jag min utställningsdebut som resulterade i ett blått band, men mycket har jag lärt mig sedan dess. Med henne började jag även tävla agility på allvar och hon är uppe i agility och hoppklass 3 och har ett cert. Vi försökte även på oss en lydnadstävling men det var inte riktigt våran sak utan ägnade all tid till agilityn. Rosie vart tänkt som en avelshund men tyvärr har hon C på ena höften :-(. våren 2008 blev hon en ängel, alldeles för tidigt, saknar henne något enormt...

Den japanska spetsen intar mitt liv:
Eftersom båda mina shelties inte varit helt friska så började jag leta efter en ny ras och fick upp ögonen för den Japanska Spetsen. Efter mycket letande och besök på utställningar fastnade jag för Enfloy'z kennel och tingade där en tikvalp, efter ca 1½ år flyttade Diva in, en helt underbar hund! Hon blev Such, Sag(hopp)Ch Sagch och mamma till 18 underbara valpar (3 kullar).  Efter det har det rullat på och jag har idag 6 japanska spetsar hemma.

Min utbildning:
Är agility och allmänlydnadsinstruktör genom Svenska Brukshundsklubben. Gick på hundsportgymnasiet och fick mycket fina avgångsbetyg.  Har även studerat 3 år på universitetet, Etologi och djurskyddsprogrammet på SLU i Skara. Jag jobbar på Karolinska Institutet i Solna, ett för mig mycket givande arbete. Annars så är det ständig fortbildning inom allt som har med hundar att göra, suger i mig all fakta jag kan hittar och hinner läsa.  Har påbörjat utbildning till ringsekreterare, men har inte hunnit avsluta den då jag ställer ut mina egna hundar en hel del, så tiden räcker inte till. Får se när jag hinner klart med det, drömmen är att  i framtiden att utbilda mig till utställningsdomare, men vi får se vad framtiden utvisar. Nu är det min uppfödning och eget tävlande som prioriteras.

Kennelns avelsmål:
Är att föda upp hundar med arbetsvilja och med en sund och rastypisk exteriör... Alla egna hundar som går i avel har lägst ett Excellent på utställning och tävlas/tränas aktivt i agility. Vi kommer att göra stickprov på hd/ad/patella på våra jappar då det inte finns några stora problem inom rasen.Vill ni skaffa en egen Chezzay's hund?

Kontakta oss gärna, beskriv lite om er själva, varför ni vill skaffa en hund från oss och vad ni tänkt att ha den till. Alla hundar är självklart tänkt som sällskapshundar men jag vill gärna veta om ni har något speciellt intresse, så som lydnad, agility, utställning med mera.  Vi ser gärna att man ger varje valp ett aktivt liv med mycket kärlek och omvårdnad.

Hos mig får man inte välja valp själv utan jag försöker placera ut varje valp där jag anser den passar bäst, det gör också att jag inte har några regelrätta kölistor och tar väldigt sällan handpenning. Jag som uppfödare är mycket intresserad av att följa mina valpars uppväxt och hjälper till med alla medel jag kan i både fram och motgångar... Fototokig som jag är så vill jag väldigt gärna att man skickar in någon bild till mig då och då.  Har inga krav på hälsokontroller eller att man ställer ut sin hund men blir självklart väldigt glad om man gör det i alla fall  ;-)