Japansk Spets Era

Internationell utställning Ransäter 2011

Anlände till ransäter tidigt fredag morgon då den japanska spetsen startade i ringen. Upp med tält och fixa hage och skugga till hundarna... sedan var det bara att börja borsta och fixa hundarna snygga... Vi hade för dagen 6 hundar anmälda från kenneln och jag var ganska så nervös då 3 av hundarna stod för championat.

Först ut var valparna

Leo
Chezzay's Jippie Jay blev BIR-valp med HP, Han skötte sig strålande och var fint uppvisad av sin matte Lisa Bergman
Ella
Chezzay's Jumping Jennie blev BIM-valp med HP, även hon skötte sig strålande och var tjusigt uppvisad av Elisabeth Aronsson

Sedan var det de vuxna hanarnas tur, i öppenklass hade vi 2 tjusiga deltagare

Glimmer
Chezzay's Golden Glimmer, visade sig strålande tillsammans med matte Ida Whålén. Tyvärr föll Glimmer inte helt i domarens smak och det blev "very good" som resultat idag
Helix
Chezzay's Heroic Helix. Visade sig idag från sin bästa sidan och vann öppenklassen med CK


Helix blev 2:a bästa hane med
CERT, R-CACIB och ny SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION !!!!

Nu till tikarna och där hade vi en något pälsfattig Tossan i öppenklass och en Melis i championklass som var i strålande kondition.


Tossan, Chezzay's Hope In Heart
Skötte sig toppen bra trots att hennes matte Lotta inte var på plats och Tossan visade sig från sin bästa sida och vann öppenklass med CK.

Melis, Chezzay's Guts And Glory blev 3:a i championklass med CK


I bästa tikklass, en hård kamp med säkert 15 CK tikar placerade sig Tossan som 2:a bästa tik med CERT,, CACIB och SVENSKT CHAMPIONAT.
Melis blev oplacerad.


Uppfödargrupp och avelsklass

Har bara bilder på uppfödarklassen just nu

Helix, Melis, Glimmer och Tossan... Uppfödare gruppen blev 2:a med HP.
Avelsgruppen efter Annie, Chezzay's Annie The Almighty blev 1a med HP och BIS 2:a i finalen. Tack alla som hjälpte till att visa hundar i avelsgruppen och tack att ni stannade kvar tills finalen med era fina Annie valpar!

 

Efter en avslutad första utställningsdag på Ransäter åkte jag Ida och Anneli till campingen och satte upp tältet så vi hade någonstan att sova,
vi hade en kanontrevlig kväll och hoppas vi får till fler sådana! Vi vaknade alla tidigt av halvt värmeslag (tälta är inte alltid optimalt, men det är en bra väckarklocka) och vi var på plats på utställningen tidigt på lördagen, då rasen var först ut även idag..

Det blev samma resultat för valparna och de skötte sig lika bra idag :-)
Glimmer fick idag excellent och placerade sig som nr 2 i öppenklass dock inget Ck då pälskonditionen inte är vad den borde...

Helix gjorde debut i championklass och han slog till och vann den med CK och gick sedan hela vägen och blev BÄSTA HANE med CACIB :-)


Idag var även Chezzie, Chezzay's Chess A Royal Game, med i öppenklass, det blev "very good" idag men Hon visades fram snyggt av matte Anneli Åhs.
Bilden är med Ella och hennes mamma Chezzie

I championklass tikar slog Melis till och vann med CK, Tossan blev 3:a med Ck, denna domare var hårdare med pälskonditionen men gillade Toss kalas mycket!
Melis gick hela vägen i bästa tikklass och VANN :-) CERT, CACIB och SVENSKT CHAMPIONAT blev det :-) Hon visade fram strålande fint av matte Eva-Lill BratlieHelix, Melis, Glimmer och Tossan
Vår uppfödargrupp blev 2:a med HP idag också

I BIR och BIM blev detta resultatet

Helix BIR och förövrigt utplockad bland de 9 bästa i grupp 5, men oplacerad
Melis BIM


I finalen blev Annies fina avelsgrupp åter igen BIS 2 !!!
Vilken utdelning!!
3 championat och 2 stycken BIS-2 avelsgrupp placeringar, att jag svävar på moln och är oerhört solt och glad är ingen underdrift!